Nordsjö Idé & Design Vennesla

Meny

Forarbeid maling

Ett godt forarbeide før maling er det viktige første steget på veien til et godt sluttresultat. 

Jordan Malingsklar gjør nå rengjøringen enklere enn noen gang. Noen raske drag over veggen eller taket, så er du klar for å begynne å male. Flekker som risikerer å skinne gjennom malingen, fjernes effektivt med engangsvasken.

Steg for steg

1: Fest moppen på slipeverktøyet

Moppen er våt og klar for bruk. Den kan brukes på begge sider. Fest moppen på slipeverktøyet. Kan også festes på alle flater med borrelås.

Tips: Er det mye støv eller smuss på veggen eller i taket? Dette fjerner du med en tørr mikrofiberklut for du bruker Malingsklar.

2: Vask over veggen

Forlengerskaft gjør det enkelt å komme til i taket.

3: Løsne moppen og vask lister
4: Sparkel

Fyll igjen alle små hull, sprekker med hurtigtørkende sparkel. Gamle spikerslag lar seg ikke skjule av malingen, og bør sparkles. Større fordypninger må sparkles i flere omganger, for fugemassen trekker seg sammen når den tørker. Bruk et sparkelprodukt som er tilpasset overflaten – bruk Original Medium sparkel til gips og plater, samt Professional Akrylsparkel til panel, lister, møbler og annet treverk. Bruk en liten sparkelspade, og sparkle gjerne i 2 omganger. Grunn over sparklingen etterpå. Da blir dekkevnen bedre. Ønsker du slett vegg, men har glassfiberstrie på veggen? Følg oppskriften i artikkelen Slik får du slett vegg

5: Vær nøye med sparkling av skjøter

Skal du male en ny gipsvegg eller platevegg eller -tak, vær nøye med å sparkle alle skjøter. Bruk skjøtestrimmel og sparkle i flere omganger.

6: Puss veggene

Puss veggene lett med sandpapir med medium eller finkornet papir for å få den slette overflaten du gjerne er ute etter. Bruk et slipebrett med forlengerskaft så går arbeidet raskere. Treverk kan, når den kommer i kontakt med vann, reise «bust» så en lett omgang med sandpapir ettervask gir deg en slett overflate. Tørk av og fjern alt pussestøv med en mikrofiberklut.

7: Fyll sprekker og mellomrom

Et tips fra våre malemestere er å fylle Original akrylfugemasse i ujevne sprekker langs tak- og gulvlister. Dette er en detalj som tar litt ekstra tid, men det er verdt å vente på da sluttresultatet blir fantastisk. Fyll sprekker og mellomrom med Original akrylfugemasse som du setter inn i en fugepistol, og struk ut massen med en fingertupp (dyppet i såpevann) for å få jevne og fine overganger. Vær nøye med listverk rundt vindu og dør da dette gjerne males med en blankere maling. En blank maling avslører underlaget i større grad enn matt maling.

8: Maskeringstape

Bruk maskeringstape på lister. Trykk tapen inntil underlaget slik at ikke malingen «blør» under tapen og gir ujevne overganger. Slik bruker ekspertene maskeringstapen!

9: Start behandlingen av taket før du går i gang med veggene. Les Hvordan male tak
10: Har du en allerede malt vegg som skal males over? Les Hvordan male vegg
11. Har du en strie på veggen og ønsker slett vegg? Les Slik får du slette vegger