Nordsjö Idé & Design Vennesla

Meny

Dropp penselen.
Sprøytemal i stedet!

Ta en snarvei til et vakkert resultat. Nå finnes det supereffektive og smarte malingssprøyter som gjør et tidkrevende og vanskelig arbeid mye enklere. Her har et rom med et mørkt tretak gjennomgått en fullstendig forandring bare ved hjelp av litt hvitmaling.

Her får du trinn for trinn råd om hvordan du bør gå til verks. Gå til butikken din, så hjelper de deg med å finne produktene som passer akkurat for ditt hjem. Vil du heller la en maler gjøre jobben, hjelper butikken deg med å kontakte proffer som kan gjøre jobben raskt og enkelt med en sprøyte!

Bilde til venstre: Her er vår proffmaler Stefan i full gang med sprøytemalingen. Det er viktig å benytte maske ved denne type arbeid.

Male paneltak

Det er absolutt fint med hvite og freshe tak, men noen ganger kan det være vanskelig å vite hvordan et gulnet tak reagerer når man maler det. Behandlingen før du maler avgjør om tregulningen vil blø igjennom eller ikke. Med disse profftipsene har du større sjanse for å lykkes!

1. Rengjør taket

Vaskingen gjør at man får bort mye av de stoffene som ellers vil blø igjennom malingsfilmen. Benytt malingsvask. La tørke.

2. Grunnmale

Grunn hele flaten med våtromsgrunning. Dette er en blåaktig primer som lokker inne eventuelle stoffer som eller ville bli frigjort. La tørke.

3. Grunn med panelmaling

Grunn så med en hvit vanntynnbar panelmaling. Denne grunningen har egenskaper som gjør at den fester seg til den blanke overflaten fra våtromsgrunningen.

4. Ferdigmale

Mal 1 – 2 ganger med en valgfri toppmaling. Her kan man velge mellom forskjellige produkter avhengig av hvilket sluttresultat man ønsker. Tips! Test ut en litt høyere glans enn hva man pleier å ha. Normalt er glans 3. Prøv gjerne med en vanntynnbar panelmaling med glans 15.

FØR: Før sprøytemalingen er rommet ganske mørkt.

ETTER: Slik ble rommet, malt og ferdig!