Nordsjö Idé & Design Vennesla

Meny

Hvordan vaske husveggen

Har du planer å male huset i sommer? Vi har tips til deg slik at du kommer enkelt i gang – og vi starter med hvordan vaske husveggen!

Du bør ta en husvask en gang i året for å holde fasaden ren og i god stand. Huset er tross alt en viktig og stor investering, og vedlikehold er viktig for å holde skitt og råte unna veggen. Skal du male huset er vasken desto viktigere. Vasken er med på å matte ned malingen og gi bedre feste for påfølgende behandling. I tillegg fjerner du både skitt og begroing som du ikke ønsker skal påvirke treverket under malingsstrøket. En ren husfasade er en sunn husfasade!

En rød husvegg blir vasket med en svamp

Husvask fjerner forurensninger, svertesopp og skitt

For at malingen skal feste så bra som mulig så anbefaler vi at du begynner med å vaske husveggene. Det er nødvendig å fjerne forurensninger, grønske, alger og skitt. Veggene på skyggesiden er mest utsatt for svertesopp og den må vaskes bort for å hindre vekst. Vår Original Husvask er spesielt utviklet til nettopp dette formålet.

En mann skrubber husveggen

Hvordan vasker du husveggen på enkleste måte?

Når du skal påføre husvasken på husveggen så kan det lønne seg å benytte en sprøyte, svamp, rulle eller pensel. En lavtrykkssprøyte er enkel i bruk og du kommer til høyt oppe på veggen og på vaskelige steder, samt at du kommer til på et større areal uten at du trenger å flytte stigen. Dekk til planter og terrasse med plast og spyl av vinduer og beslag med en gang hvis disse kommer i kontakt med husvask.

Sprøyt husvasken på et mindre felt av gangen og la det virke. Bruk børste eller kost for å vaske husveggene grundig. Du kan bruke alt fra oppvaskebørte til stor vaskekost med forlengerskaft som du fester til vannslagen for å vaske og skrubbe bort skitt og begroing. Spyl til slutt med vann. Bruk hageslagen eller bruk vaskekost med forlengerskaft.

Start nedenfra og jobb deg oppver veggen, og avslutt med å spyle ovenfra og nedover. Oppdager du partier der skitt fremdeles sitter fast, kan du bruke en børste til å skrubbe det løst. Vi anbefaler ikke bruk av høytrykkspyler for rengjøring av husfasader. Årsaken er at høyt trykk på vannstrålen kan medføre at vann trenger inn bak bordkledningen, som i verste fall kan medføre at fukt kommer inn i isolasjonen.

Hva trenger du?

Med Nordsjö Original Husvask igangsetter du prosessen på kort tid. I tillegg trenger du en børste eller kost, gjerne et forlengerskaft og en stige. Ta en tur innom din nærmeste butikk, de har nødvendige hjelpemidler som gjør at jobben kan gjøres så raskt og enkelt som mulig for deg.

Handleliste

Lavtrykksprøyte 2 liter

Til påføring av vaskemidler på gulv, vegger og tak, både inne og ute.

Vaskekost ute vinklet

Vaskekost i slitesterk syntetbust. Velegnet for husvask før maling og beising, og ved årlig rengjøring av fasade.