Nordsjö Idé & Design Vennesla

Meny

Hvordan male på tapet

Noen gang lurt på hvordan male på tapet? Det er kjempelett. Her viser vi deg hvordan male tapetserte vegger – steg for steg!

Hvordan male på tapet – en kjapp guide:
  • Når du skal male en tapetsert vegg, må du først børste den ren og tørke over med en lett fuktet klut.
  • Vevd tekstiltapet med innslag av jute, sjøgresstapet og lintapet må grunnes med Nordsjö Original Sperrehvit for å unngå at de krymper. Deretter følger du instruksjonene for maling av vegger under.
  • Beskytt hele gulvet og listene med papp og tape eller malefilt, så slipper du å bekymre deg for å søle. Sørg for at pappen festes godt slik at den ikke kan skli mens du maler. Dekslene til stikkontaktene fjerner du enkelt ved hjelp av en vanlig skrutrekker. Husk å slå av strømmen først.
  • Vask veggene med Nordsjö Original Forvask. Skyll godt, og la det tørke.
  • Små hull og ujevnheter må sparkles med Nordsjö Original Vegg- og taksparkel Medium. Følg tørkeanvisningene på emballasjen. Slip sparklede overflater, og fjern slipestøvet med en microfiberklut.
  • Begynn med å male langs kanter, i hjørner og langs lister med en pensel (såkalt avsetning). Rull over avsetningen med en liten rull. Du får best resultat uten ujevnheter hvis avsetningen ikke har begynt å tørke når du starter å male hele flater. Derfor bør du gjøre ferdig en vegg om gangen.
  • Dypp rullen i karet, og fyll rullen med så mye maling som mulig uten at det begynner å dryppe. Tips – du skal ikke se fibrene på rullen. Start med en par rullebredder fra toppen og ned. For best resultat bør du ikke rulle mer enn to rullebredder om gangen.
  • Pakk inn ruller, kar og pensler i en plastpose etter du er ferdig med det første strøket. La det første malingsstrøket tørke, og fullfør deretter med ett strøk til. Fjern maskeringstapen umiddelbart etter at du er ferdig.

Riktig maling på rett plass

Original Sperrehvit isolerende

Grunning og toppstrøksmaling for misfargede tak og vegger. Original Sperrehvit isolerende er en grunning/toppstrøksmaling som brukes til isolering…

Professional Medium

Lettsparkel av allroundtypen. Professional Mediumsparkel/LS104 er en lettsparkel med god fyllevne av allroundtypen til helsparkling, skjøtesparkling av tapetskjøter,…

Professional Akrylsparkel

Akrylsparkel. Professional Akrylsparkel brukes til å tette hull og sprekker, samt helsparkling av treverk og vegger innendørs. Professional…