Nordsjö Idé & Design Vennesla

Meny

Parkett og parkettgulv

Tregulv er mykt å gå på og gir en lun og hyggelig stemning. Dessuten lukter materialet godt og ekte. Det er en unik egenskap, særlig for parkett i heltre. Ikke undervurder lukten på materialet du velger, husk at du skal bo med dette i mange år fremover.

Den vanligste typen parkett består av laminert treverk med tre lag av ulike tresorter, og har normalt en tykkelse på 13–14 mm. Eikeparkett er populært, både fordi eik kommer i flere fine finisher som gjør at den passer i mange hjem, men også fordi eik er en hard tresort som tåler en støyt. Vanlig parkett kommer, i likhet med laminat, med et smart klikksystem slik at du enkelt kan klare å legge den selv.

Parkett finnes også i heltre

Som navnet beskriver får du da treverk fra topp til bunn. Heltre parkett legges normalt ved å skru eller lime, eller legge såkalt flytende gulv. Her anbefales det gjerne å få fagfolk til montere gulvet slik at det blir gjort forskriftsmessig.

– Begge typer parkett, både vanlig og heltre, gjør seg absolutt godt i stuen og får etter hvert en fin patina, tipser interiørdesigneren.

Parkett fås i mange prisklasser, hvor heltre troner øverst som mest eksklusivt.

Selv om parkett er forholdsvis slitesterkt, tåler det mindre vannsøl og er mer mottakelig for hakk og riper enn laminat. Fordelen er at vanlig parkett tåler å bli slipt 3-4 ganger, og heltre enda flere. Garantiene fra leverandørene varierer fra 15 år til livstid, avhengig av type og tykkelsen på parketten. Parkett i heltre vil med riktig stell vare i flere generasjoner.

Tretyper

Eik

Eik har alltid hatt en særstilling og er det mest populære treslaget for parkettgulv. Det finnes praktisk talt i alle varianter og gir deg derfor flere muligheter når det gjelder innredning og design enn noe annet treslag.

Lønn

Lønn er et av de hardeste treslagene. Det tåler mye og er veldig slitesterkt. Det er også et lyst treslag, som med årene får en dypere og mer gyllen farge.

Ask

Ask har et livlig årringespill og et naturlig uttrykk. Ask egner seg godt som materiale i parkett, da det er en svært slitesterk tresort.

Bøk

Bøk eldres med verdighet. Det vakre årringespillet og de fine tonene gir gulv med med eleganse og klasse.

Bjørk

Bjørk er kjent for sine lyse og livlige overflater. Med årene blir den lyse fargen noe dypere og får en gyllen og varm tone. Treslaget er noe mykere enn øvrige treslag. Derfor bør det ikke legges i et rom med mye livlig trafikk som for eksempel gangen.

Valnøtt

Valnøtt er en kombinasjon av vakre årringespill og varme bruntoner. Med tiden lysner gulvet noe, men beholder fortsatt sin varme tone.

Utvalgte parkettgulv

Classic Oak Matt

SAGA Classic SAGA Classic er tradisjonelle 3-stavs parketter med markedets enkleste klikksystem og anti ripe lakk. SAGA Classic…

Classic White Oak

SAGA Classic White Oak SAGA Classic 5Gc Eik Hvit Matt er en klassisk 3-stav i rustikk sortering. Et…

Exclusive Limestone Oak

SAGA Exclusive Limestone Et vakkert eikegulv i sandtoner. 220cm lange børstede bord med v-fuger på alle sider. SAGA Exclusive…

Exclusive Platinum Oak

SAGA Exclusive SAGA Exclusive består av et bredt utvalg 1-stavs parkett. Ved å blande de klassiske 1-stavs gulvbordene…

Nature Brushed Oak

SAGA Exclusive Nature Brushed Oak Saga Exclusive Eik Natur er en naturlig eik som er børstet overflatebehandlet med…